KURSI PËR PIZZAIOLO

E dashur në të gjithë botën, pica është ndër pjatat më të konsumuara me qarkullim, vetëm në Itali, prej 62 miliardë eurosh. Duke pasur parasysh konsumin e përhapur, restorantet dhe piceritë vazhdojnë të kërkojnë staf ekspert, të cilët dinë të përgatisin brumin, kontrollojnë procesin e lënies dhe të pjekurisë, porcionin dhe përpunimin e brumit.

Profesori

Objektivat e kursit
Kursi profesional për pizzaiol AssoAPI ka për qëllim ata që, të udhëhequr nga një pasion i fortë, synojnë të fitojnë njohuri teorike dhe aftësi praktike të nevojshme për t’u bërë profesionistë në këtë sektor. Në përfundim të kursit, studenti do të jetë i vetëdijshëm për të gjitha fazat që lidhen me përpunimin e picave: brumin, majanë, erëzat dhe gatimin; do të menaxhojë një magazinë dhe do të ruajë lëndët e para; do të përdorë dhe mirëmbajë pajisjet dhe makineritë e picerisë dhe do të bëhet i vetëdijshëm për rregullat që lidhen me higjienën dhe sigurinë e ushqimit.

Mundësi Punësimi
Konsumi i padiskutueshëm në të gjithë botën i picave lejon kuzhinierët e picave, të aftë dhe të specializuar, të gjejnë punë si në Itali ashtu edhe jashtë saj, në piceri dhe / ose restorante, restorante të fast-foodeve, fshatra turistikë, anije lundrimi, si dhe të hapin biznesin e tyre . Prirjet personale më pas do ta shtyjnë të specializohet në një proces specifik, siç është pica pa gluten, ose pica e prerë, e gatuar në një furrë druri ose elektrike.

Certifikatat e përfituara

           

 

 

 

 

 

Në bazë të kërkesës së të interesuarit, CERTIFIKATAT mund të lëshohen edhe në gjuhën angleze.

Në përputhje me standardet e cilësisë që janë caktuar, AssoAPI lëshon diplomën e specializimit pas një verifikimi të kujdesshëm të rezultateve të arritura nga secili student gjatë gjithë trajnimit, nga faza e mësimit e-learning ashtu edhe në laborator.

 

180
ORË  TEORI

480
ORË PRAKTIKË

660
ORË  KURS

 

Profesori i kursit0 Pizzaiolo

Emanuele Camaggi


Lindur në 1984 dhe me një pasion të pakursyer për traditën gastronomike napolitane, e cila lindi kur ai ende i vogël ishte duke bredhur rrugët e Napolit. Në 2002 ai hapi restorantin e parë-piceri në provincën e Avellino, e cila i dha atij kënaqësitë e para, të mëdha.

Dopo qualche anno, accetta la proposta di trasferirsi a Roma, per lanciare la vera pizza napoletana in un famoso ristorante romano, di proprietà di un noto calciatore italiano. Nel frattempo. inizia il suo percorso di docenza: fautore del corso di pizzeria nel carcere di Bellizzi nonché Esperto di Settore Economico Professionale in diversi istituti della Regione Campania. Pas disa vitesh, ai pranoi propozimin për t’u transferuar në Romë, për të ofruar picën e vërtetë napolitane në një restorant të famshëm Romak, në pronësi të një futbollisti të njohur italian. Ndërkohë. fillon karrierën e tij mësimore: profesor i kursit të picerisë në burgun e Bellizzit si dhe Ekspert në Sektorin Profesional Ekonomik në institute të ndryshme të Rajonit të Campania. Në vitin 2010 ai përuroi restorantin e tij aktual, Verdebasilico, i cili i lejon atij sot të shprehë më së miri pasionin e tij të madh. Këtu, në propozimet gastronomike, besnikëria ndaj teknikave të lashta të përgatitjes tipike të traditës së një zanati historik, të dhënë nga babai në bir, shton dëshirën për të eksperimentuar dhe inovuar, për të ofruar horizonte të reja gustatorike, në një modë perfekte midis traditës dhe inovacionit. Dhe kështu erdhën pizat nga përgatitjet më të larmishme: nga brumi me rrepë të kuqe tek ajo Aglianico, nga përdorimi i miellit të grurit deri tek ai saraceno.

Fazat e kursit për Pizzaiolo


Kursi e-learning me ushtrime praktike
Platforma E-learning bashkon teknologjinë dhe traditën,
mjetet e të mësuarit modern dhe
ngrohtësinë njerëzore të një ekipi me
ekspertë të rinj dhe gjithnjë në dispozicion.

Stazh i garantuar
Stazhi garanton kontaktin direkt
me botën e punës, është ai që
bën një kurs vërtet
profesional.

Suportimi për gjetjen e punës
Në fund të kursit AssoAPI ju siguron
nxënësve një suport për tu lehtësuar gjetjen
e punës qoftë si punonjës ashtu edhe si aktivitet
Shkarko Prezantimin e Programit
€450.00

Kurrikulum

Për të ndjekur leksionet është e nevojshme blerja e kursit

Kurrikulumi është bosh

Shpërndaje këtë kurs

€450

Kërko informacione

  duke pritur... ...
  Kërkesa u dërgua

  Kurse në dispozicion :

  Italisht
  Kurse me testim vlerërsimi njohurish
  Numri i videove :
  Kohëzgjatja : 180 teori ore
  Çertifikatë dyshe në gjuhën Italiane dhe shqiptare
  • Qasje në jetë
  • I përdorshëm nga Pc, Tablet ose Smartphone
  • Garanci 100% e kënaqshme